6. Musikhistorien nr. 6 af 6

6. DEL HOWARD GOODALLS OG BBCS MUSIKHISTORIE

Tidsperiode: ca. 1930 til  ‘i går’

Musikperiode: Goodall kalder denne periode ‘The Popular Age’ – andre kalder den modernismens anden periode – det kommer an på synsvinkel – og så var det den periode hvor der rigtig kom fart på Jazzen og populærmusikken i den mange former – bl.a. med The Beatles.

Komponister: Gerswin, Arnold Schoenberg, Anton Webern, Alban Berg, Kurt Weil, Prokofiev, Schostakovic, Bela Bartok, Aron Coplan, Milton Babit, Bob Dylan, Lennon & Mcartney, John Cage, Steve Reich, Philip Glass – og mange flere.

Den klassiske musik udvikles  til ekstrem modernisme – og samtidig udvikles jazzen, musicalen, og i halvtredserne den ungsomdavendte pop og senere rock musikken. Beatlemania fænomenet opstår og mens både publikum og de mange musikgenrer udvikler sig ser vi i dag et spekter af stilistiske muligheder – og aktørerne – musikerne og komponisterne låner – igen – af hinanden så vi i dag kan møde klassiske slementer i den avancerede rock og rytmiske elementer i den nye klassiske musik – virvar eller syntese?

Goodall manøvrerer fint igennem de mange stilskift og musikalske og samfundsmæssige skift – noget af en bedrift. Man lærer kort sagt noget – og undertiden bliver man vildt overrasket.

Og han slutter med en vigtig påmindelse: hør godt efter!

Denne podcast er produceret som video af BBC
tilrettelagt og præsenteret af Howard Goodall
teknisk redigeret som podcast af Streamsound
Redaktør: Bent-Erik Rasmussen
Produceret som podcast: april 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *